Roeien bij de VVR

Tweezonder Gent

Heb je al fietsend of joggend langs de watersportbaan al eens gedacht dat roeien misschien ook iets voor jou zou zijn?
Maar dan niet het snelle competitieve wedstrijdroeien maar eerder aan een rustig tempo genieten op het water?
Het kan allebei.
De eerste keren krijg je onder begeleiding van een ervaren instructeur les en kan je je eerste roeitochtje maken in een brede, stabiele roeiboot.
Eens je dit onder de knie hebt kan je alleen roeien op de watersportbaan of in een tweepersoons- of vierpersoonsboot.
Later, als je de techniek onder de knie hebt kan je dan ook leren roeien in smallere, snellere boten.

Roeien is een zeer gevarieerde sport in alle opzichten. Men kan het beoefenen als topsport, als recreatiesport, individueel of in teamverband. Twee dingen staan vast: men beoefent de sport op het water en met roeien gebruikt men alle spieren, met nadruk op been-, rug- en armspieren. De sport is daarom erg geschikt om aan de algehele conditie te werken.

De VVR is een actieve Gentse roeivereniging met een open en laagdrempelig karakter. Onze leden vormen een bont gezelschap van mensen uit alle leeftijdsgroepen, die hun liefde voor het roeien met elkaar gemeen hebben. Alle soorten roeiers kunnen bij ons aan hun trekken komen: wedstrijdroeiers, recreatieve roeiers, gezelligheidsroeiers, door-weer-en-wind-roeiers en mooiweer-roeiers. De club ligt “natuurlijk” aan de watersportbaan. We hebben een moderne, evenwichtig samengestelde vloot, met voor ieder een boot die bij hem of haar past.

Wij hebben vaste roeimomenten op dinsdag en donderdag telkens om 18u en de zondagmorgen om 9u30. Probeer 10 minuutjes vroeger te komen voor het samenstellen van de boten. Eens je genoeg ervaren bent om alleen te roeien kan je komen wanneer het jou best past.

Interesse? Stuur een mailtje naar secretariaat@rowing-vvr.be.

De VVR heeft echter geen jeugdwerking, maar u bent bij ons welkom vanaf 18 jaar. Jeugdige roeiers kunnen aan de slag bij de drie andere Gentse roeiclubs.
Onze buren:
De Gentse Roei- en Sportvereniging.
De Koninklijke Roeivereniging Club Gent.
De Koninklijke Roeivereniging Sport Gent.