VVR Nieuws

• Dinsdag 28/12/2021: Het bestuur en de leden van de VVR wensen iedereen een gezond en prettig eindejaar. Na 2020 en 2021 is het moeilijk te voorspellen hoe 2022 zal zijn maar wij wensen u graag voor 2022 een sportief jaar met veel plezier bij het roeien.

• Maandag 29/11/2021: Coronavirus-Covit19 update: Helaas zijn de maatregelen opnieuw verstrengd. Concreet betekent dit voor onze club dat het dragen van een mondmasker verplicht is op het hele sportterrein buiten, inclusief ponton en in de loods... Alle info staat hier

• Maandag 01/11/2021: Coronavirus-Covit19 update: Er zijn nieuwe Coronamaatregelen voor iedereen en dus ook voor de sporters. Voor ons, de VVR, verandert er enkel dat het mondmasker verplicht is voor iedereen in het gebouw van de GRS, de gangen en de kleedkamers (behalve in de douche). Alle info staat hier

• Zondag 17/10/2021: 2022 World Rowing Masters Regatta in Libourne (FR). Volgend jaar is er van 7 - 11 september de World Rowing Masters Regatta in Libourne (Bordeaux). Die Masters Regatta's zijn heel leuk om mee te doen. Er zijn al VVR-roeiers begonnen met trainen. Alle info staat hier

• Zondag 10/10/2021: Statutaire vergadering. Er is nieuwe wetgeving rond vzw's en dus moeten de stauten aangepast worden. Die werden uiteindelijk unaniem goedgekeurd. Dit moest gevierd worden, dus richting stad gevaren en een terras (met dekens!) bezet. De nieuwe statuten staan op de club pagina.

• Zaterdag 02/10/2021: Blauwwitte Toertocht. Jaarlijkse traditie, deze Blauwwitte Toertocht van de KRSG. De Leie afvaren van Deinze naar Gent, toch zo'n 30km. De VVR was present met twee boten. Ondanks het twijfelachtige weer wel een leuke dag, met rijsttaartjes, een neut fruitjenever en afgesloten met lekkere pasta bij de KRSG.

• Zondag 25/09/2021: RV Honte, Abeelenrace. Hier opnieuw spjtig genoeg geen deelname door de VVR wegens geen botenkar. De Kreekrace in Terneuzen ging dit jaar ook al niet door Corona

• Zondag 25/09/2021: BK Lange Boten (Hazewinkel). Geen deelname door de VVR wegens geen botenkar. We feliciteren S.R.U.N. Liège met hun overwinning bij de Masters 4X.

• Zondag 22/08/2021: De foto's van de VVR Golden River Toertocht 2021 staan hier. hier. Les photos du VVR Golden River Tour 2021 se trouvent ici. The photos of the VVR Golden River Tour 2021 can be found here

• Zaterdag 21/08/2021: De VVR Golden River Toertocht 2021 was een succes. Enthousiaste roeiers uit binnen- en buitenland en het mooie weer waren allebei op post om er een overgetelijke dag van te maken. Traditioneel werd na het roeien het aperitief op de dijk geserveerd. Deze mooie dag werd dan afgesloten met de al even traditionele BBQ. De VVR wil graag alle deelnemende roeiers nog eens bedanken.

• Woensdag 14/07/2021: De VVR heeft een nieuwe voorzitter! Patrick Veere zal de club vanaf nu uit woelig water houden. Er zijn ook twee nieuwe materiaalmeesters. Meer info op de club pagina.

• Zondag 27/06/2021: Door Corona was er pas zondag de (late) jaarlijkse statutaire vergadering. Zowel Wouter als Olivier namen ontslag uit het bestuur. Wouter die tot zondag jarenlang onze voorzitter was en Olivier als secretaris, zullen gemist worden in het bestuur. Ze worden dan ook heel erg bedankt voor hun jarenlange tomeloze inzet voor de club. Maar ze blijven natuurlijk wel roeien en actief in de club.

• Zondag 13/06/2021: De VVR Golden River Toertocht 2021 gaat door! Afspraak om zaterdag 21 augustus . Alle info op de Golden River pagina

• Zaterdag 12/06/2021: Patrick, onze ondervoorzitter, en Ingrid hebben elkaar het ja-woord gegeven. We wensen hen heel veel geluk.

• Zaterdag 22/05/2021: We roeien terug samen!-update: Om mensen die liever in de week komen de gelegenheid te geven om samen te roeien, hebben we met de regelmatigste roeiers afgesproken om vanaf volgende week terug om 18 uur op dinsdag en donderdag samen te komen. Er kan dan natuurlijk ook nog in skiff geroeid worden. De vorige afspraak van 17u vervalt hiermee. Dit betekent om 9u30 op zondag en om 18u op dinsdag en donderdag. Blijf rekening houden met de Coronamaatregelen. De kleedkamers en douches zijn voorlopig nog steeds niet beschikbaar.

• Zondag 9/05/2021: Coronavirus-Covit19 update: We roeien terug samen! Tot nu kon je enkel alleen of met leden van je gezinsbubbel roeien. Dus geen samengestelde boten. Maar sinds de beslissingen van het overlegcomité van 6 mei kunnen we vanaf 8 mei weer samen roeien. Concreet betekent dit dat we terug afspreken om 9u30 op zondag en om 17u op dinsdag en donderdag. Je vindt de tekst hier. Misschien nog eens herhalen dat de kleedkamers en douches niet gebruikt mogen worden en mondmaskers op het terrein van de GRS/VVR verplicht zijn.

• Maandag 20/01/2021: Gezien op vrtnws, drie mannen gaan de Atlantische oceaan overroeien. Koen en Gijs hebben de prachtige boot zelf gemaakt. Jawel, we kennen die mannen, de "zeeroeiers", we hebben ze dikwijls op de watersportbaan zien roeien in een VVR boot. We wensen hen heel veel succes. Het artikel staat hier. Je kan hun tocht volgen via Instagram hier.

• Maandag 21/12/2020: Het bestuur en de leden van de VVR wensen iedereen een gezond en prettig eindejaar. Wat 2021 zal brengen valt moeilijk te voorspellen maar wij wensen u graag voor 2021 een jaar waar we weer met plezier samen kunnen roeien.

• Zaterdag 19/12/2020: Onze buren houden een Oudejaarverkoop. Je kan pralines kopen ten voordele van de GRS. Het zijn waarschijnlijk dezelfde pralines als die van de Kerstverkoop. Alle info op website GRS.

• Donderdag 29/10/2020: Coronavirus-Covit19 update: De Vlaamse Sportfederatie heeft beslist dat voor +12 jarigen alle georganiseerde trainingen in clubverband verboden zijn. Dit betekent dat er enkel nog mag geroeid worden in 1X (skiffs en trimmies) en 2X- (als de roeiers tot dezelfde bubbel/gezin behoren). Als er meerdere skiffeurs tegelijk gaan roeien respecteer dan de mondmaskerplicht en afstandsregels. De Powerzaal van GRS is niet beschikbaar en de GRS-kleedkamers zijn niet beschikbaar. Misschien nog eens herhalen dat mondmaskers op het terrein verplicht zijn.

• Vrijdag 23/10/2020: De GRS, onze buren, lieten weten dat naar aanleiding van een positieve COVID19-test de club tot 29 oktober alle roeiactiviteiten schrapt. Misschien nog eens herhalen dat de kleedkamers en douches niet gebruikt mogen worden en mondmaskers op het terrein verplicht zijn.

• Zaterdag en zondag 17-18/10/2020: Belgisch Kampioenschap voor Lange Boten in Hazewinkel. Prachtig roeiweer dat weekend, de windmolens in Hazewinkel draaiden niet en dan weet je dat het "goed" roeiwater zal zijn. Voor de VVR nam Marnix en Ronny deel in dubbel (2XMaster). Vier deelnemende boten waaronder een damesboot in deze wedstrijd. Ze finishten als derde boot. Wedstrijden voor masters zijn met gecorrigeerde tijden. De resultaten staan hier

• Zondag 13/09/2020: De Drieluik van Club Gent. Voor de VVR nam opnieuw Marnix deel in skiff (MX 1X). Slechts twee deelnemende skiffeurs aan deze wedstrijd waar een Trofee en medailles te winnen waren. Pech voor Marnix want hij keerde om met zijn skiff en moest de wedstrijd staken. Omkeren met een skiff kan gebeuren, zelfs al gezien op de Olympische Spelen. De resultaten staan hier

• Zondag 06/09/2020: De 8ste Trofee van Vlaanderen op de Watersportbaan in Gent. Een organisatie van KRSG. Voor de VVR nam Marnix deel aan de skiff Masters (MM 1X). Vijf deelnemende skiffeurs met een overwinning voor V.Perot van S.R.U.N. Liège, Marnix werd vierde in een mooie tijd. De resultaten staan hier

• Zaterdag 8/08/2020: Coronavirus-Covit19 update: Mondmasker Het is nu verplicht om op het terrein van de blaarmeersen een mondmasker te dragen en dit betekend dat er een mondmasker gedragen dient te worden op het hele GRS terrein Met als uitzondering van het, van en naar de boot stappen om in/uit te stappen. Omdat jullie anders de mondmaskers mee aan boord moeten nemen en dit is niet praktisch.
Bubbels/ roeien in een ploegboot Het bestuur heeft beslist dat als mensen graag in een ploegboot willen roeien zij dit kunnen doen door zelf een ploeg te vormen en de geldende regels voor 'bubbels' te respecteren.
Wedstrijden 8 en 9 augustus zijn er de hele dag time trials op de watersportbaan (zaterdag/ zondag van 10h00 tot 15h00) 16 augustus is er de KRCG Duatlon waarvan het roei gedeelte start om 14h30 tot 17h00.

• Vrijdag 31/07/2020: Golden River 2020 update: Na een grondige evaluatie is het VVR-bestuur tot het besluit gekomen dat het voor ons onmogelijk is om tijdens onze Golden River toertocht de geldende Covid-19 veiligheidsmaatregelen toe te passen en alle deelnemers en vrijwilligers te beschermen tegen mogelijke besmetting. Met pijn in het hart hebben we daarom besloten dat onze Golden River 2020 daarom niet zal kunnen doorgaan. Laten we daarom al uitkijken naar de Golden River 2021 die we plannen voor eind augustus 2021.

• Woensdag 1/07/2020: Coronavirus-Covit19 update: Nieuwe update van de Vlaamse Roeiliga. Alle sporten met contact zijn weer toegelaten als ze: in georganiseerd verband plaatsvinden, de groep niet groter is dan 50 personen, er steeds een meerderjarige verantwoordelijke aanwezig is en je je handen voor en na wast en het gemeenschappelijk sportmateriaal voor en na het sporten schoonmaakt. Kleedkamers en douches mogen gebruikt worden zoals in de veiligheidsprotocollen beschreven wordt (na publicatie van het Ministrieel Besluit). De Fisa (World Rowing organistaie)heeft rond Covid 19 enkele richtlijnen gepubliceerd. Die vindt je hier.

• Woensdag 10/06/2020: Coronavirus-Covit19 update: Van de Vlaamse Roeiliga kregen we een nieuwe update. Powerzalen mogen opnieuw geopend worden (mits inachtneming van de social distancing (30m² per sporter) + hygiënische maatregelen). Kleedkamers en douches blijven GESLOTEN. De Powerzaal kan je gebruiken volgens de regels van de GRS: max 6 personen, hou voldoende afstand en na gebruik moeten alle toestellen die gebruikt zijn ontsmet worden. De VRL geeft de clubs de verantwoordelijkheid om over te gaan tot roeien in ploegboten. Daarom volgende regels: probeer zoveel mogelijk met steeds dezelfde personen in de boot te stappen, probeer niet teveel te mixen. Het bestuur stelt daarom de volgende boten voor: Dubbel of triplet zonder stuurman of 4 (zonder stuurman). Het bestuur benadrukt dat iedereen zelf verantwoordelijk is voor het vormen van de ploegen met inachtneming van jullie sociale bubbel van 10 personen. Zie het aangepaste Bootreserveringsschema (leden).

• Zaterdag 2/05/2020: Coronavirus-Covit19 update: Roeien in Skiff vanaf 4 mei. De Vlaamse Roeiliga heeft naar aanleiding van de regeringsbeslissingen rond de exitstrategie een update met betrekking tot 4 mei verstuurd. Het komt hierop neer, er kan enkel in Skiff geroeid worden en in een afgesproken tijdslot. Zie de e-mail van onze voorzitter met de afspraken voor de VVR.

Coronavirus

• Vrijdag 13/03/2020: Coronavirus-Covit19 update: De Vlaamse Roeiliga heeft beslist dat alle sportieve en recreatieve (roei)activiteiten vanaf zaterdag 14 maart tot minstens 3 april verboden zijn. Alle trainingen zijn verboden. Kleedkamers, powerzalen en botenloodsen zullen gesloten blijven.

• Zaterdag 07/03/2020: De GanzeRegatta in het gezellige Goes, onze jaarlijkse afspraak na de winter. De zon was zelfs op post na een weekje regen. De VVR neemt traditioneel deel met verschillende boten aan deze race. 'Morgens twee man op de baan, Marnix in Skiff en Olivier in C1X. Ook onze vrienden van de Kölner Ruder Verein roeiden onder VVR vlag, Tobias in Skiff en Sabine en Guido in een Mix 2X. 's Middags Marnix, Marc R., Olivier en Christophe in een 4X en Marc P., Myriam, Sabine en Guido in een C4*. Een leuke dag met meer dan 80 deelnemende boten, met scherpe tijden. De resultaten staan hier

• Zondag 29/02/2020: Brugge Boat Race. Door de storm ging de race voor de 8+ boten op zaterdag niet door. Dus moest iedereen op zondag het water op. Veel wind en een stevige stroming maakten er een moeilijke en pittige wedstrijd van. Opnieuw Marnix en Ronny van VVR bij de deelnemers. Marnix roeide samen met Ellen van RV Scaldis en Ronny zat in een Franse boot van CCL Armentìeres. Resultaten staan hier

• Zaterdag 08/02/2020: De 27e Open Gentse ergometerkampioenschappen met 2 VVR deelnemers. Marnix en Ronny namen deel bij de Masters. Resultaten staan hier

• Donderdag 09/01/2020: De GRS organiseert op zaterdag 8 februari 2020 de 27e Open Gentse ergometerkampioenschappen. U bent hierop van harte uitgenodigt. Het programma vindt u hier. Als u wenst in te schrijven, gelieve dat te doen vóór zondag 2 februari 2020, 18.00 uur, via de volgende link: op isbapp.be. Gelieve er rekening mee te houden dat, onder voorbehoud van het aantal inschrijvingen, de wedstrijden JW14, JM14, W, W≤61kg , M, M≤74kg, JW16 en Para Open in de voormiddag geroeid zullen worden. De overige wedstrijden zoals Masters W en Masters M (en JM16, JW16/18, JM16/18) zullen in de namiddag geroeid worden.

• Maandag 23/12/2019: De VVR wenst u een fijne Kerst en een gelukkig 2020.

• Zondag 01/12/2019: De Beatrix Winter Race in Eindhoven stond op het programma. Mooi, droog winterweer en dus ideaal om te roeien. De VVR nam deel met twee dubbels, de eerste dubbel H2X met Marnix en Ronny. De volgende dubbel was een gemengde boot, Marnix met Ellen van RV Scaldis. Zoals steeds is er hard geroeid die dag. U vind de resultaten hier.

• Zaterdag 12/10/2019: Op weg naar de Abeelenrace in Middelburg zagen we al dat het weer forfait gaf voor de rest van de dag. Regen en geen wind = zuurstof en plat water, vooral perfect water voor de skiffeurs. In de eerste reeks twee boten. Een C2X bemand door onze vrienden Gregory en Guido van de Kölner Ruder Verein, zij roeiden een stevige wedstrijd met een uitstekende tijd. De tweede boot was een C4X+ Mixed, beide dames en heren roeiden naar een derde plaats. 's Namiddags deden we mee met een C4X+ Heren, opnieuw een heel mooie tijd en beloond met een eerste plaats en blik (medailles). Het was een grijze dag met een beetje regen maar wat bijblijft is een leuke wedstrijd en een sportieve dag onder vrienden. U vind de resultaten (absolute en gecorrigeerde tijden) hier en hier.

• Zaterdag 05/10/2019: Op zaterdag 5 oktober was de VVR present in Tilburg op de Moordregatta. Ondanks niet zo schitterend weer was de Moordregatta opnieuw een pittige race over 6,5 km die gaat van Haghorst naar Hilvarenbeek met aankomst op de roeibaan. De VVR deed mee met een gestuurde gladde 4,(heren dubbel 4 met) en roeide daar de derde tijd, na correctie waren ze zevende. De tweede boot was een C4X mixed, een gemengde boot met Ellen en Hans van RV Scaldis. Zij werden eerste in hun reeks. Een zeer geslaagde dag. U vind de resultaten hier

• Zondag 15/09/2019: De 30ste Belgian Open Sprintcup - 17de Drieluik van Club Gent. Een wedstrijd bij de buren met een Masters wedstrijd op het programma. Marnix en Christophe wilden de VVR kleuren wel verdedigen. Met resultaat, een eerste plaats voor Marnix in skiff. In de namiddag hebben ze dan samen in een dubbel (M2X) deelgenomen aan de 250m sprint senior mannen. Ze waren vijfde van de zes deelnemers. U vind de resultaten hier.

• Zaterdag 07/09/2019: Keerboeirace bij Row Dow Terneuzen, een race onder buren op de Otheense Kreek. Er werden drie heats geroeid met in elke heat ander weer (wind, regen). Toch uitstekend geroeid, een tweede plaats voor de 4X+ (geroeide tijd) en een tweede plaats voor Marnix in skiff. Ondanks de plensbui een geslaagde wedstrijd.

• We willen graag alle roeiers en clubs bedanken voor hun aanwezigheid en deelname aan de Golden Rivertocht. Dankzij u was het terug een leuke en mooie dag. Tot volgend jaar.

• Nous aimerions remercier tous les rameurs et les clubs pour leur présence et leur participation au Randonnée Golden River. Grâce à vous, la journée a été belle et agréable. A l'année prochaine.

• We would like to thank all rowers and clubs who participated to the Golden River Tour. Thanks to you it again was a beautifull and pleasant day. See you next year.

• Zaterdag 24/06/2019: Onze jaarlijkse Golden Rivertocht was mede door het prachtige weer een groot succes. Voor de tocht hebben we onze nieuwste C4/C3+ als eerbetoon aan Ronny De Cocker "Marathon" gedoopt. De mooie dag werd traditioneel afgesloten met een BBQ.

• Zaterdag 29/06/2019: De watersportbaan is op 29 en 30 juni door het BK Wielrennen moeilijk bereikbaar.

• Zondag 23/06/2019: De VVR nam op zondag 23 juni deel aan de Dutch Masters Open 2019 in Tilburg. We waren met vier roeiers afgezakt naar de prachtige roeibaan in Tilburg. De races werden gestart in skiff. Toen wisten we het al, het zou heel warm worden die dag. De M 4X C was waarschijnlijk de spannenste wedstrijd van de dag, 4 boten eindigen in minder dan 4 seconden. We eindigden de prachtige dag met een dubbel. Geen medailles dit keer maar goede races en een fantastische sfeer. Hier kan je de resultaten DMO Tilburg 2019 zien.

• Zaterdag 22/06/2019: Was er de 12e Handicap International de Visé, ingericht door de RCNV. 6.2km roeien op de Maas. De VVR nam samen met roeiers van de Kölner Ruder Verein deel. Er werd en mooie 20ste plaats op 42 behaald. Resultaten staan hier.

• Zondag 09/06/2019: Ons jaarlijks clubkampioenschap was alweer een succes. Er werd in beide nummers stevig geroeid. En de dubbelcombinaties waren ook dit jaar een succes. Iedereen was blij met de behaalde resultaten.